REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šodó chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus nakrájený na plátky, naplněné krémovou šlehačkou s rumem, ozdobené šlehačkou, ovocem a čokoládou.


Ingredience:
Rozpis na 16 kousků:
Na korpus:
170 ghladké mouky
150 gcukru krupice
40 mloleje
20 mlvody
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Na krémovou šlehačku:
100 gcukru krupice
35 gkrémového prášku
300 mlsmetany na šlehání
300 mlmléka
30 mlrumu (můžeme vynechat)
2 ksvanilkového cukru
Na ozdobení:
500 mlsmetany ke šlehání
čokoláda
ooce

Postup:

1. Rozklepnutá vejce s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem nahřejeme ve vodní lázni za stálého míchání na asi 45 °C, nahřátou směs vyšleháme do husté pěny, před koncem šlehání přilijeme vodu, nakonec do směsi zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku a olej
2. Připraveným těstem naplníme tukem vymazanou, moukou vysypanou formu – tunel, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C upečeme
3. Krupicový cukr a vanilkové cukry svaříme s 2/
3 mléka, do vroucího mléka vmícháme směs zbylého mléka a krémového prášku, za stálého míchání provaříme, pak hmotu odstavíme z tepla a necháme za občasného promíchání vychladnout, do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu a můžeme dochutit rumem
4. Upečený, vychladlý korpus rozkrájíme na plátky, na polovinu plátků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků a necháme vychladit
5. Smetanu na ozdobení vyšleháme do tuha a pomocí cukrářského sáčku ji nastříkáme na šodó chlebíčky, dozdobíme ovocem a kousky čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy