Upečený korpus nakrájený na plátky, naplněné krémovou šlehačkou s rumem, ozdobené šlehačkou, ovocem a čokoládou.
Ingredience:
Rozpis na 16 kousků: | |
Na korpus: | |
170 g | hladké mouky |
150 g | cukru krupice |
40 ml | oleje |
20 ml | vody |
4 ks | vajec |
1 ks | vanilkového cukru |
tuk na vymazání formy | |
hrubá mouka na vysypání formy | |
Na krémovou šlehačku: | |
100 g | cukru krupice |
35 g | krémového prášku |
300 ml | smetany na šlehání |
300 ml | mléka |
30 ml | rumu (můžeme vynechat) |
2 ks | vanilkového cukru |
Na ozdobení: | |
500 ml | smetany ke šlehání |
čokoláda | |
ooce |
Postup:
1. Rozklepnutá vejce s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem nahřejeme ve vodní lázni za stálého míchání na asi 45 °C, nahřátou směs vyšleháme do husté pěny, před koncem šlehání přilijeme vodu, nakonec do směsi zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku a olej
2. Připraveným těstem naplníme tukem vymazanou, moukou vysypanou formu – tunel, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C upečeme
3. Krupicový cukr a vanilkové cukry svaříme s 2/
3 mléka, do vroucího mléka vmícháme směs zbylého mléka a krémového prášku, za stálého míchání provaříme, pak hmotu odstavíme z tepla a necháme za občasného promíchání vychladnout, do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu a můžeme dochutit rumem
4. Upečený, vychladlý korpus rozkrájíme na plátky, na polovinu plátků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků a necháme vychladit
5. Smetanu na ozdobení vyšleháme do tuha a pomocí cukrářského sáčku ji nastříkáme na šodó chlebíčky, dozdobíme ovocem a kousky čokolády.