REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šodó chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus nakrájený na plátky, naplněné krémovou šlehačkou s rumem, ozdobené šlehačkou, ovocem a čokoládou.


Ingredience:
Rozpis na 16 kousků:
Na korpus:
170 ghladké mouky
150 gcukru krupice
40 mloleje
20 mlvody
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Na krémovou šlehačku:
100 gcukru krupice
35 gkrémového prášku
300 mlsmetany na šlehání
300 mlmléka
30 mlrumu (můžeme vynechat)
2 ksvanilkového cukru
Na ozdobení:
500 mlsmetany ke šlehání
čokoláda
ooce

Postup:

1. Rozklepnutá vejce s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem nahřejeme ve vodní lázni za stálého míchání na asi 45 °C, nahřátou směs vyšleháme do husté pěny, před koncem šlehání přilijeme vodu, nakonec do směsi zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku a olej
2. Připraveným těstem naplníme tukem vymazanou, moukou vysypanou formu – tunel, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C upečeme
3. Krupicový cukr a vanilkové cukry svaříme s 2/
3 mléka, do vroucího mléka vmícháme směs zbylého mléka a krémového prášku, za stálého míchání provaříme, pak hmotu odstavíme z tepla a necháme za občasného promíchání vychladnout, do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu a můžeme dochutit rumem
4. Upečený, vychladlý korpus rozkrájíme na plátky, na polovinu plátků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků a necháme vychladit
5. Smetanu na ozdobení vyšleháme do tuha a pomocí cukrářského sáčku ji nastříkáme na šodó chlebíčky, dozdobíme ovocem a kousky čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy