REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sobí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava steaků ze soba přerestováním a dopečením v troubě. (Švédsko)


Ingredience:
500 gsobí kýty
20 gslaniny
40 gmásla
15 ghladké mouky
1,5 dlsmetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Sobí kýtu naporcujeme na jednotlivé plátky
2. Naklepeme je, protkneme klínky slaniny, osolíme, opepříme, lehce poprášíme hladkou moukou a na rozehřátém másle je orestujeme z obou stran
3. Pak maso podlijeme trochou vody a pečeme v troubě, při teplotě kolem 190 °C, za častého obracení a přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou do poloměkka
4. Téměř měkké maso podlijeme smetanou a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Příloha: Opečené brambory a brusinkový kompot.

Poznámka:

Doporučení: Stejně můžeme připravit maso jelení nebo srnčí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy