REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Snídaně s jednohubkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu rafinovaná snídaně. Jednohubky jsou sice trochu pracnější, ale výsledek stojí zato!


Ingredience:
různé druhy chleba, veky, rohlíků
Na jednohubky se sýrovým krémem:
50 ggorgonzoly
2 lžícelučiny
čerstvá bazalka
jahody na ozdobu
Na jednohubky se šunkovým krémem:
50 gšunky
1 lžícezakysané smetany
1/2 lžičkyhořčice
1 lžíceřeřichy
Na jednohubky s máslovým krémem:
150 gmásla
50 gnasekaných vlašských ořechů
několik plátků tvrdého sýra
kuličky hroznového vína
šťáva 1/2 ks pomeranče
cayenský pepř
Na jednohubky se šunkou a hruškami:
50 gplátků šunky
1 kshrušky
šťáva z 1/2 ks citrónu
pepř

Postup:

Připravíme si sýrové jednohubky:
1. Umícháme nastrouhanou gorgonzolu spolu s lučinou a přimícháme čerstvou nasekanou bazalku
2. Pomazánku mažeme na kousky chleba zbavené kůrkyJednohubky se šunkovým krémem:
1. Na kostičky nakrájenou šunku rozmixujeme s lžící zakysané smetany, hořčicí a nasekanou řeřichou, můžeme okořenit
2. Pomazánku mažeme nejlépe na části krajíčků bílého chleba bez kůrkyPříprava jednohubek s máslovým krémem:
1. Povolené máslo smícháme s pomerančovou šťávou
2. Přidáme nasekané vlašské ořechy a mírně opepříme cayenským pepřem
3. Namazané kousky chleba obložíme plátky tvrdého sýra, ozdobíme kuličky hroznového vínaJednohubky se šunkou a hruškami:
1. Přepůlené krajíčky bílé veky obložíme plátky šunky a hrušky, které pokapeme šťávou z citrónu
2. Jednohubky lehce opepříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

6 důvodů, proč do svého jídelníčku zařadit luštěniny

Vyvážený jídelníček není klišé. Luštěniny tvoří důležitou složku potravy, která vás zasytí a zároveň její formou přijmete pro tělo důležité živiny. Důvodů, proč byste se při dalším pátrání kuchařkou měli zaměřit na luštěninovou sekci, je celá řada. Podívejte se s námi na ně a přesvědčte se, že luštěniny jsou z mnoha důvodů perfektní surovinou.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

BistRAWveg: Lze vydržet bez jídla a třeba tak nastartovat podnikání? Stanislav Petříček je toho důkazem

Velkou část svého života byl Stanislav Petříček vysoce postaveným manažerem s racionálním uvažováním. Sám o sobě říká, že nebyl zvyklý naslouchat druhým, ale ani sám sobě. S postupem věku si však začal klást otázky, hledal svou cestu a přehodnocoval svůj dosavadní životní styl, až vznikl i český koncept zaměřený na raw stravování.

číst dále ...

Festival gastronomie a nápojů OLIMA přivítá kuchařské osobnosti

Festival OLIMA je již neodmyslitelnou součástí podzimní výstavy Flora Olomouc – Hortikomplex 2020. Tradiční zahradnická a květinová výstava láká také na festival jídla a pití. Ten bude letos hostit slavné kuchařské osobnosti z celé ČR. Flora Olomouc – Hortikomplex, festival OLIMA a Zahradnické trhy se uskuteční 1. – 4. října 2020 na Výstavišti Flora Olomouc.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy