Opravdu rafinovaná snídaně. Jednohubky jsou sice trochu pracnější, ale výsledek stojí zato!
Ingredience:
různé druhy chleba, veky, rohlíků | |
Na jednohubky se sýrovým krémem: | |
50 g | gorgonzoly |
2 lžíce | lučiny |
čerstvá bazalka | |
jahody na ozdobu | |
Na jednohubky se šunkovým krémem: | |
50 g | šunky |
1 lžíce | zakysané smetany |
1/2 lžičky | hořčice |
1 lžíce | řeřichy |
Na jednohubky s máslovým krémem: | |
150 g | másla |
50 g | nasekaných vlašských ořechů |
několik plátků tvrdého sýra | |
kuličky hroznového vína | |
šťáva 1/2 ks pomeranče | |
cayenský pepř | |
Na jednohubky se šunkou a hruškami: | |
50 g | plátků šunky |
1 ks | hrušky |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
pepř |
Postup:
Připravíme si sýrové jednohubky:
1. Umícháme nastrouhanou gorgonzolu spolu s lučinou a přimícháme čerstvou nasekanou bazalku
2. Pomazánku mažeme na kousky chleba zbavené kůrkyJednohubky se šunkovým krémem:
1. Na kostičky nakrájenou šunku rozmixujeme s lžící zakysané smetany, hořčicí a nasekanou řeřichou, můžeme okořenit
2. Pomazánku mažeme nejlépe na části krajíčků bílého chleba bez kůrkyPříprava jednohubek s máslovým krémem:
1. Povolené máslo smícháme s pomerančovou šťávou
2. Přidáme nasekané vlašské ořechy a mírně opepříme cayenským pepřem
3. Namazané kousky chleba obložíme plátky tvrdého sýra, ozdobíme kuličky hroznového vínaJednohubky se šunkou a hruškami:
1. Přepůlené krajíčky bílé veky obložíme plátky šunky a hrušky, které pokapeme šťávou z citrónu
2. Jednohubky lehce opepříme.