REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhový dort s tajemstvím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný ochucenými jablky, ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
150 gmásla
80 gcukru
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
strouhaná citronová kůra
tuk a hrubá mouka na formu
mouka na vál
vejce na potření
Na přípravu jablek:
250 mlvody
125 mlbílého vína
100 ghusté zavařeniny
20 gcukru
10 ksmalých jablek
Na dohotovení:
1 lžícecukru krupice na posypání
250 gcukru
6 ksbílků

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme cukr, vanilkový cukr, trochu na jemno nastrouhané citronové kůry, změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 1 hodinu do chladničky
2. Jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jádřince, naskládáme do kastrolu, podlijeme bílým vínem, vodou, zasypeme cukrem a dusíme do poloměkka (jablka musí zůstat celá), pak je opatrně vyndáme a naplníme otvory po jádřincích zavařeninou
3. Odpočaté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrojíme kolo o velikosti dortového dna a ze zbylého těsta vyválíme dlouhý váleček
4. Do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou vložíme vykrojenou placku, váleček položíme na placku po jejím obvodu, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme dozlatova
5. Z cukru a bílků ušleháme tuhý sníh
6. Do upečeného korpusu naskládáme jablka jako do ohrádky, navrstvíme na ně připravený sníh, posypeme lžící cukru, vložíme zpět do trouby, dokud povrch nezezlátne
7. Upečený dort opatrně přendáme na mísu a podáváme vlažný nebo studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy