REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhový dort s tajemstvím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný ochucenými jablky, ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
150 gmásla
80 gcukru
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
strouhaná citronová kůra
tuk a hrubá mouka na formu
mouka na vál
vejce na potření
Na přípravu jablek:
250 mlvody
125 mlbílého vína
100 ghusté zavařeniny
20 gcukru
10 ksmalých jablek
Na dohotovení:
1 lžícecukru krupice na posypání
250 gcukru
6 ksbílků

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme cukr, vanilkový cukr, trochu na jemno nastrouhané citronové kůry, změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 1 hodinu do chladničky
2. Jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jádřince, naskládáme do kastrolu, podlijeme bílým vínem, vodou, zasypeme cukrem a dusíme do poloměkka (jablka musí zůstat celá), pak je opatrně vyndáme a naplníme otvory po jádřincích zavařeninou
3. Odpočaté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrojíme kolo o velikosti dortového dna a ze zbylého těsta vyválíme dlouhý váleček
4. Do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou vložíme vykrojenou placku, váleček položíme na placku po jejím obvodu, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme dozlatova
5. Z cukru a bílků ušleháme tuhý sníh
6. Do upečeného korpusu naskládáme jablka jako do ohrádky, navrstvíme na ně připravený sníh, posypeme lžící cukru, vložíme zpět do trouby, dokud povrch nezezlátne
7. Upečený dort opatrně přendáme na mísu a podáváme vlažný nebo studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.