REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhový dort s tajemstvím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný ochucenými jablky, ozdobený bílkovým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
150 gmásla
80 gcukru
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
strouhaná citronová kůra
tuk a hrubá mouka na formu
mouka na vál
vejce na potření
Na přípravu jablek:
250 mlvody
125 mlbílého vína
100 ghusté zavařeniny
20 gcukru
10 ksmalých jablek
Na dohotovení:
1 lžícecukru krupice na posypání
250 gcukru
6 ksbílků

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme cukr, vanilkový cukr, trochu na jemno nastrouhané citronové kůry, změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 1 hodinu do chladničky
2. Jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jádřince, naskládáme do kastrolu, podlijeme bílým vínem, vodou, zasypeme cukrem a dusíme do poloměkka (jablka musí zůstat celá), pak je opatrně vyndáme a naplníme otvory po jádřincích zavařeninou
3. Odpočaté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrojíme kolo o velikosti dortového dna a ze zbylého těsta vyválíme dlouhý váleček
4. Do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou vložíme vykrojenou placku, váleček položíme na placku po jejím obvodu, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme dozlatova
5. Z cukru a bílků ušleháme tuhý sníh
6. Do upečeného korpusu naskládáme jablka jako do ohrádky, navrstvíme na ně připravený sníh, posypeme lžící cukru, vložíme zpět do trouby, dokud povrch nezezlátne
7. Upečený dort opatrně přendáme na mísu a podáváme vlažný nebo studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy