Poháry připravené z tuhého sněhu, mascarpone, cukru a malin.
Ingredience:
250 g | malin |
150 g | mascarpone |
60 g | pískového cukru |
2 ks | bílků |
1 lžíce | citronové šťávy |
špetka soli |
Postup:
1. Z citronové šťávy a bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháme pískový cukr a zlehka přimícháme polovinu očištěných malin
2. Mascarpone vidličkou našleháme a po částech ho vmícháme do připraveného sněhu
3. Pěnu rozdělíme do sklenic nebo misek a ozdobíme zbylými malinami.
Bílky můžeme nahradit šlehačkou v prášku připravenou podle návodu a použít i jiné ovoce.
Poznámka:Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek.