Tvarohové těsto potřené náplní z meruněk a máku, zarolované, posypané drobenkou, upečené dozlatova.
Ingredience:
Na tvarohové těsto: | |
300 g | mouky |
150 g | nízkotučného tvarohu |
5 lžic | cukru |
100 ml | oleje |
100 ml | mléka |
1 balíček | vanilinového cukru |
1 balíček | prášek do pečiva |
Na drobenku: | |
100 g | mouky |
7 lžic | másla |
5 lžic | cukru |
1 balíček | vanilinového cukru |
špetka skořice | |
Na náplň: | |
540 g | kompotovaných meruněk |
250 g | oslazeného mletého máku |
Ostatní: | |
mouka na vyválení těsta |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme drobenku; změklé máslo postupně smícháme s moukou, cukrem, vanilinovým cukemr, skořicí a vše zpracujeme na drobenku
2. Pak smícháme tvaroh, mléko, olej, cukr a vanilinový cukr, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto
3. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na obdélník velký asi 20 x 30 cm, potřeme náplní z rozkrájených okapaných meruněk smíchaných s oslazeným mletým mákem a z delší strany těsto srolujeme
4. Vzniklou roládu nakrájíme ostrým nožem na 12 silných kousků, ty položíme na plech vyložený pečicím papírem, lehce je přimáčkneme a posypeme připravenou drobenkou, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme cca 30 minut.