REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šneci s drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarohové těsto potřené náplní z meruněk a máku, zarolované, posypané drobenkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
Na tvarohové těsto:
300 gmouky
150 gnízkotučného tvarohu
5 lžiccukru
100 mloleje
100 mlmléka
1 balíčekvanilinového cukru
1 balíček prášek do pečiva
Na drobenku:
100 gmouky
7 lžicmásla
5 lžiccukru
1 balíčekvanilinového cukru
špetka skořice
Na náplň:
540 gkompotovaných meruněk
250 goslazeného mletého máku
Ostatní:
mouka na vyválení těsta

Postup:

1. Nejdříve si připravíme drobenku; změklé máslo postupně smícháme s moukou, cukrem, vanilinovým cukemr, skořicí a vše zpracujeme na drobenku
2. Pak smícháme tvaroh, mléko, olej, cukr a vanilinový cukr, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto
3. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na obdélník velký asi 20 x 30 cm, potřeme náplní z rozkrájených okapaných meruněk smíchaných s oslazeným mletým mákem a z delší strany těsto srolujeme
4. Vzniklou roládu nakrájíme ostrým nožem na 12 silných kousků, ty položíme na plech vyložený pečicím papírem, lehce je přimáčkneme a posypeme připravenou drobenkou, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme cca 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy