REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačkový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč upečený ve vrstvách ze světlého a tmavého (čokoládového) těsta, jablek.


Ingredience:
300 ghladké mouky
300 gkrystalového cukru
200 gmásla
70 gkakaa
6 ksvajec
3 ksjablek
1 ksbalíčku kypřicího prášku
200 mlsmetany ke šlehání
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny a zašleháme do ní změklé nakrájené máslo
2. Pak přidáme smetanu, prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto
3. Jednu třetinu těsta oddělíme a promícháme s kakaem
4. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtiny
5. Do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy nalijeme světlé těsto, uhladíme ho, potom vlijeme tmavé těsto, které poklademe nakrájenými jablky
6. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 35 minut, pak necháme vchladnout, vyndáme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy