REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová polévka s novými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nové brambory nakrájené na kostičky a uvařené v osolené vodě s kmínem doměkka, přidána smetana na šlehání rozmíchaná s bílkem a nakonec zakysaná smetana rozmíchaná se žloutkem, hotová polévka servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.


Ingredience:
500 gnových brambor
250 gzakysané smetany
1 lvody
250 mlsmetany na šlehání
1 ksvejce
1/2 lžičkykmínu
pažitka
sůl

Postup:

1. Nové brambory si omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, vejce si rozdělíme na bílek a žloutek
2. Do hrnce si vložíme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka
3. Když máme brambory měkké, vmícháme do polévky smetanu na šlehání rozmíchanou s bílkem a necháme přejít varem
4. Pak si polévku stáhneme z ploténky, vmícháme zakysanou smetanu rozmíchanou se žloutkem, polévku vrátíme zpět na ploténku a krátce prohřejeme, už nevaříme
5. Hotovou polévku rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy