Tento recept je obdoba boloňských špaget, ovšem směs je nastavená pórkem, cuketou a brokolicí.
Ingredience:
300 g | mletého vepřového masa |
300 g | konzerva krájených loupaných rajčat |
200 g | brokolice |
200 g | cukety |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | menšího pórku |
olivový olej | |
bazalka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brokolici rozebereme na menší růžičky a povaříme do měkka v mírně osolené vodě, pak ji scedíme a necháme okapat
2. Pórek a cuketu nakrájíme na kolečka, na pánev nalijeme olivový olej, cuketu a pór podusíme, po chvíli přidáme krájená rajčata i s nálevem
3. Na druhé pánvi osmahneme mleté maso, mícháme, aby se nedělali velké hrudky
4. Orestované mleté maso přidáme k zelenině spolu s uvařenými růžičkami brokolice
5. Pokrm ochutíme solí, bazalkou, česnekem a pepřem, chvíli prohřejeme
6. Na talíře nandáme uvařené horké špagety a přelijeme je teplou masovou směsí.
Autor receptu: Dalibor Marounek