REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ražniči z mletého masa, hub, slaniny a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka ze šišek z mletého masa a dalších ingrediencí, napíchané na jehlách spolu s rajčaty, anglickou slaninou a houbami, opečené zprudka na pánvi na rozpáleném tuku.


Ingredience:
400 gmletého masa
2 ksvejce
1 ksžemle
1/2 kscibule
pepř
olej
sůl
špejle nebo grilovací jehly
Na dohotovení:
50 ganglické slaniny
8 kshlaviček žampionů nebo jiných tvrdých hub
3 ksrajčata

Postup:

1. Mleté maso spojíme s máčenou a vymačkanou žemlí, trochou na jemno nastrouhané cibule a vejci, ochutíme solí a pepřem (bude-li těsto vlhké, přidáme trochu hrubé mouky nebo strouhanky)
2. Žampiony očistíme a hlavičky oloupeme, malá tvrdá rajská jablíčka nakrájíme na čtvrtky a slaninu na plátky
3. Na jehly napichujeme střídavě šišky z mletého masa, za ně plátky slaniny, čtvrtky rajčete a hlavičky žampionů, nakonec zase šišky z masa
4. Jehly prudce opékáme jako minutku, ze všech stran, podáváme jako minutku z chlebem, houskou nebo s opečenými či osmaženými brambory.

Doporučení:

Místo hub můžeme dát plátky cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy