Kuličky z mletého masa podávané s omáčkou z bílého jogurtu ochuceného kari, mletým koriandrem a anýzem.
Ingredience:
500 g | mletého masa |
1 ks | menší cibule |
2 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžička | nastrouhaného čerstvého zázvoru |
1 lžička | sójové omáčky |
olej na smažení | |
mletý koriandr | |
mletý anýz | |
chilli | |
pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
150 ml | bílého jogurtu |
50 g | másla |
4 dl | vývaru z kostí (může být i z kostky) |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | kari |
mletý kardamom | |
mletý koriandr | |
mletý anýz |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme na oleji dozlatova a odstavíme
2. Mleté maso promícháme s oloupaným nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou, osmaženou cibulí, špetkou koriandru, anýzu a chilli, osolíme, opepříme, přidáme bílý jogurt a důkladně prohněteme
3. Ze směsi tvoříme malé kuličky průměru 3-4 cm, které opečeme na oleji a dáme stranou
4. Připravíme si omáčku, v hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme oloupanou nakrájenou cibuli na kostičky, drcený česnek a lehce orestujeme
5. Poté přidáme kari, špetku koriandru a anýzu, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut, nakonec v omáčce rozšleháme jogurt, přidáme masové kuličky a krátce povaříme
6. Servírujeme s rýží posypané lehce kardamomem.