REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové koule v rajčatovo-cuketové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z mletého hovězího masa na oleji opečené koule, servírované podušené v rajčatovo-cuketové omáčce obohacené o další zeleninu.


Ingredience:
Na masové koule:
300 gmletého hovězího masa
3 ksstroužky česneku
1 ksrohlík
3 lžícemléka
1 hrstnasekané petrželové natě
čerstvě drcený pepř
trocha chilli
mořská sůl
olej na smažení
Na omáčku:
300 mlpasírovaných rajčat
4 lžíceolivového oleje
1 lžícetřtinového cukru
1 plechovkadrcených rajčat
2 ksšalotky
1 ksmladá cuketa
1 ksmrkev
mořská sůl

Postup:
  1. Rohlík nakrájíme na kostičky a přidáme k nim mléko, necháme nasáknout a v dlaních vymačkáme
  2. Přidáme do mísy k masu a ostatním surovinám a důkladně promícháme
  3. Tvoříme koule o velikosti golfového míčku nebo menší, jak kdo chce
  4. V pánvi rozpálíme olej, vložíme kouličky a opečeme je ze všech stran cca 10 minut
  5. Vyjmeme z pánve a necháme přebytečný tuk odsát na papírové utěrce
  6. Připravíme omáčku; ve woku rozpálíme olej, přidáme nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět
  7. Mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce, pak přidáme sekaná i pasírovaná rajčata, osolíme, přidáme cukr a vložíme osmažené masové koule
  8. Přiklopíme, stáhneme plamen a dusíme cca 1 hodinu, podle chuti doslíme, eventuálně přidáme cukr
  9. Podáváme nejlépe s těstovinami, na talířích zakápneme olivovým olejem a zasypeme parmazánem.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy