REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové karbanátky s dýní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z mletého hovězího masa, cibule, dýně a dalších ingrediencí, opečené dozlatova.


Ingredience:
400 gmletého hovězího masa
400 gdýně
50 gstrouhaného ementálu
2 ksstroužků česneku
2 ksžloutků
1 kscibule
2 lžícestrouhanky (podle potřeby)
2 lžícedýňových semínek
hrst sekané petrželky
cayenský pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oloupanou dýni zbavíme semínek, dužinu nastrouháme na hrubo, v pánvi na sucho orestujeme a necháme vychladnout
2. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané prolisované stroužky česneku, žloutky, strouhanku, na jemno nasekanou petrželku, orestovanou dýni, nasekaná dýňová semínka, na jemno nastrouhaný sýr, sůl, pepř a vše dobře promícháme
3. Z připravené masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, které na rozehřátém oleji po obou stranách zvolna opečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy