Karbanátky z mletého hovězího masa, cibule, dýně a dalších ingrediencí, opečené dozlatova.
Ingredience:
400 g | mletého hovězího masa |
400 g | dýně |
50 g | strouhaného ementálu |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | žloutků |
1 ks | cibule |
2 lžíce | strouhanky (podle potřeby) |
2 lžíce | dýňových semínek |
hrst sekané petrželky | |
cayenský pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou dýni zbavíme semínek, dužinu nastrouháme na hrubo, v pánvi na sucho orestujeme a necháme vychladnout
2. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané prolisované stroužky česneku, žloutky, strouhanku, na jemno nasekanou petrželku, orestovanou dýni, nasekaná dýňová semínka, na jemno nastrouhaný sýr, sůl, pepř a vše dobře promícháme
3. Z připravené masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, které na rozehřátém oleji po obou stranách zvolna opečeme dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.