REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený telecí řízek OSSEGG PRAHA, tzv. Vídeňák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte skvělý smažený telecí řízek OSSEGG PRAHA, tzv. Vídeňák, od šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
4 ksplátek odblaněné telecí kýty (každý by měl být necelý 1 cm vysoký)
4 ksvajíčko rozšlehané se solí, pepřem a 4 lžícemi OSSEGG světlého piva
250 gstrouhanky z pivního pečiva (lze použít i z běžného pečiva)
250 gpolohrubé mouky (lze použít i hladká, ale na hrubší lépe drží vajíčka)
250 gpřepuštěného másla
čerstvě mletý pepř
sůl
řez citronu k podávání (my ho v OSSEGG podáváme v gáze,
abychom z něho použili jen čistou šťávu bez semínek)

Postup:
  1. Připravte si přepuštěné máslo; v rendlíku na mírném plamenu zahřejte kostku másla. Děrovanou naběračkou sbírejte pěnu, která se tvoří na povrchu. Jakmile se máslo rozpustí, slijte ho do jiné nádoby, aby na dně zůstaly mléčné usazeniny, které způsobují přepalování. Máslo nechte vychladnout. Přepuštěné máslo můžete následně uskladnit v lednici pro další použití.
  2. Řízky podélně rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli otevřít jako knihu. Získáte tak řízky ve velikosti XL. Přikryjte je mikroténovou fólií a jeden po druhém rozklepejte na výšku přibližně 5 mm.
  3. Maso zlehka osolte, opepřete, obalte nejprve v polohrubé mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  4. Řízky smažte na předem připraveném přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s řezem citronu.
Doporučení:

Tipy šéfkuchaře Lukáše Holého:

  • Řízky rozklepejte paličkou, hladkou stranou, aby byly co nejtenčí. Můžete klepat vždy dva řízky na sobě, nepřicházíte tak zbytečně o šťávu.
  • Chcete-li masu dodat jemnější a zároveň pikantnější chuť, naklepejte ho a pak naložte na několik hodin anebo přes noc do mléka.
  • Na odpíchnutí tučné chuti se k řízkům podává svěží citron k zakapání – až těsně před jídlem.

Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarská restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha.

V tuto chvíli naše pivo i jídlo rozvážíme. Případně si ho můžete po telefonické domluvě přijít vyzvednout. Více info na www.praha.ossegg.com!

Poznámka:

A které pivo se k ke smaženým telecím řízkům nejlépe hodí? Dle sládka Filipa Žaby je to rozhodně ATHANASIUS 10 Světlé, spodně kvašené nefiltrované a nepasterizované pivo. Má jemnou chmelovou vůni, středně plné tělo a vyšší říz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Probuďte se do jara. Tradiční recepty z kvalitních sezónních surovin, které osvěží vaše smysly

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

číst dále ...

4x netradiční recepty na grilování

Milovníci grilování zbystřete! Vůně grilu se totiž co nevidět začnou šířit ze všech koutů, a proto je nasnadě být připraveni. Chcete-li si rozšířit obzory a neházet letos na rošt klasiku, jako každý rok, mrkněte na naše vyrožněné recepty, obsahujících ty nejlepší marinády, jež z vás udělají mistry každé grilovací party.

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Kdo negriluje, není Čech: Jak si u grilu neuříznout ostudu

Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy