REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené vánočkové sendviče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vánočky potřené ochuceným tvarohem a marmeládou, slepené k sobě, namáčené ve vejcích rozmíchaných ve smetaně, usmažené dozlatova.


Ingredience:
8 ksplátků vánočky
3 ksvajec
120 gmarmelády (rybízové, višňové nebo malinové)
125 mlsmetany ke šlehání
2 lžícemásla
2 lžícemoučkového cukru na posypání
Na ochucený tvaroh:
200 gpolotučného tvarohu
1 lžičkamleté skořice
1 lžícemléka
1 kssáčku vanilkového cukru
1/2 kstabulky mléčné čokolády

Postup:

1. Polotučný tvaroh promícháme s vanilkovým cukrem, mlékem, nasekanou čokoládou a mletou skořicí
2. Polovinu plátků vánočky namažeme ochuceným tvarohem, zbylou polovinu marmeládou a potom po rozdílných dvojicích k sobě přiklopíme
3. Rozklepnutá vejce promícháme se smetanou a ve vzniklé směsi namočíme všechny sendviče tak, aby jí pořádně nasákly
4. Potom v pánvi na rozehřátém másle smažíme sendviče asi 2 minuty z každé strany dozlatova, pocukrujeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy