REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené tvarůžky se salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarůžky z obou stran zaklopené salámem, obalené dvakrát v trojobalu, pak usmažené, v oleji nebo sádle, pěkně dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1 baleníolomouckých tvarůžků (100 g - 5 ks v balení)
10 kskoleček uheráku či jiného salámu (musí mít stejný průměr jako kolečko tvarůžku)
2 ksvejce
2 lžícehladké mouky
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení

Postup:

1. Kolečka syrečků obložíme z obou stran salámem, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance, důkladně obalíme i boky syrečků
2. Pak znovu protáhneme ve vejcích a zase ve strouhance
3. Smažíme pozvolna, ve vyšší vrstvě tuku, dozlatova, hlídáme si, aby tvarůžky nevytekly do oleje.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy