Noky připravené z nastrouhaného tvrdého sýra, vejce, hladké mouky a koření, usmažené dozlatova, servírované posypané nasekanou petrželkou.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
300 g | tvrdého sýra |
100 g | tuku na smažení |
80 g | hladké mouky |
2 ks | vejce |
1 ks | žloutku |
muškátový květ | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do misky s nastrouhaným tvrdým sýrem přidáme celé vejce, žloutek, mouku a podle chuti sůl, pepř a muškátový květ, vypracujeme těsto
2. Z připraveného ochuceného těsta lžíci vykrajujeme noky velké asi jako vlašský ořech, které vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova
3. Podáváme ihned po dohotovení na teplých talířcích, posypané jemně nakrájenou petrželkou.
Příloha: salát ze syrové zeleniny nebo rajčatová omáčka