REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené nudle Pad Thai

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asijská inspirace v podobě osmažených nudlí s mnoha druhy zeleniny a restovanými krevetkami. Dochucené chilli papričkami a pikantní omáčkou.


Ingredience:
400 gtenoučkých rýžových nudlí
100 gzelených fazolek, překrájených na třetiny
30 ksčerstvých krevet (vyloupaných, zbavených ocásků)
3 ksstroužku česneku
3 ksvejce
2 kscelé červené chilli papričky
2 ksjarní cibulky
1 ksčervené chilli papričky ozdobu
1 ksvelké mrkve
1/2 kscukety
1 hrstsojových výhonků
rostlinný olej (panenský olivový je nejlepší)
koriandrová nať
petrželová nať
Na omáčku:
4 lžícetamarindové pasty
3 lžícerybí omáčky
150 gtřtinového cukru
šťáva z 1/2 limetky
kůra z limetky nastrouhat do nudlí

Postup:

1. Omáčka: pomalu zahříváme v hrnci tamarindovou omáčku s třtinovým cukrem, dochucenou rybí omáčkou a limetovou šťávou
2 Když se všechny ingredience prolnou a omáčka se začne vařit, ještě ji pořádně promícháme a odstavíme z plotny; dáme ji na stranu
3. Pokrájíme veškerou zeleninu: mrkev oloupeme a nakrájíme na tenoučké nudličky, cuketu pokrájíme taktéž na tenčí nudličky, zelené fazolky uvařené do polo měkka pokrájíme na třetiny, jarní cibulku pokrájíme na kolečka
4. Každý druh zeleniny máme připravený na extra talířku, neboť za chvíli budeme smažit a restovat každou ingredienci zvlášť
5. Sojové výhonky, chilli papričky dáme stranou na extra talířky (pro přípravu asijských dobrot se ke smažení jídel nejlépe hodí pánev wok)
6. Do woku dáme lžíci olivového oleje
7. Olej rozpálíme a dáme na něj restovat vyloupané a ocásků zbavené krevety, které lehce osolíme
8. Přidáme k nim na tenké plátky pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou koriandrovou a petrželovou nať a krevetky během restování zakápneme šťávou z limetky
9. Když jsou krevetky orestované dozlatova, sesypeme je z pánve do extra mističky, kterou přiklopíme talířkem nebo překryjeme alobalem, aby zůstaly co nejteplejší
10. A nyní následují všechny ostatní ingredience, které vždy lehounce osolíme a každou zvlášť restujeme na trošce rozpáleného olivového oleje
11. Každou hotově orestovanou zeleninu sesypáváme na extra talířky
12. Když máme veškerou zeleninu orestovanou tak, aby byla pevná na skus, tak na trošce olivového oleje připravíme míchaná vajíčka z 3 předem vyšlehaných vajec
13. Lehounce je osolíme, stejně jako všechny předešlé ingredience. Když jsou vajíčka usmažená, rozsekáme je vařečkou na malé kousky a také je sesypeme do extra talířku
14. Vedle v hrnci jsme si zatím uvařili tenké rýžové nudle, jsou uvařené za dvě až tři minuty, slijeme je a slité je dáme do woku
15. Ve woku je na trošičce olivového oleje smažíme, cca 3 minuty a zalijeme je připravenou omáčkou
16. Dobře je promícháme, aby na sebe všechny nudle nabalily omáčku a všechny připravené a hotově orestované zeleniny přisypeme k nudlím
17. Vše opatrně promícháme a už můžeme servírovat nudle
18. Na talíř naservírované nudle dozdobíme restovanými krevetkami a nasekanou chilli papričkou a můžeme si vychutnat tento lahodný pokrm.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy