REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuře (Tacuta – age)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí maso obalené v solamylu (škrobové moučce), usmažené v horkém oleji dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
3-4 lžícesolamylu
2 hrnkyoleje na smažení
Na marinádu:
4 lžícesójové omáčky
2 lžícerýžového (bílého) vína
1 lžícecukru

Postup:

1. Kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme nejméně na 30 minut do marinády
2. Jednotlivé kousky vyjmeme z marinády a obalíme ve škrobové moučce, necháme asi 10 minut odpočinout
3. V malé vysoké pánvi rozehřejeme olej a kousky kuřecího masa smažíme 3-4 minuty.

Doporučení:

Takto usmažené kuřecí kousky podáváme s rýží a různými pikantními omáčkami.

Poznámka:

Při vyjmutí masa z horkého oleje necháváme maso důkladně okapat, dobré je ho chvíli nechat na papírovém ubrousku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy