Marinované kuřecí maso obalené v solamylu (škrobové moučce), usmažené v horkém oleji dozlatova.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
3-4 lžíce | solamylu |
2 hrnky | oleje na smažení |
Na marinádu: | |
4 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | rýžového (bílého) vína |
1 lžíce | cukru |
Postup:
1. Kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme nejméně na 30 minut do marinády
2. Jednotlivé kousky vyjmeme z marinády a obalíme ve škrobové moučce, necháme asi 10 minut odpočinout
3. V malé vysoké pánvi rozehřejeme olej a kousky kuřecího masa smažíme 3-4 minuty.
Takto usmažené kuřecí kousky podáváme s rýží a různými pikantními omáčkami.
Poznámka:Při vyjmutí masa z horkého oleje necháváme maso důkladně okapat, dobré je ho chvíli nechat na papírovém ubrousku.