REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené květy černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V těstíčku obalené květenství černého bezu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
květenství černého bezu (celé trsy i se stopkou)
1/4 lmléka
2 ksvejce
hladká mouka podle potřeby
olej
sůl

Postup:

1. Celé trsy květenství černého bezu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat
2. Z mléka, vajec, hladké mouky a špetky soli připravíme těstíčko, mělo by mít hustotu jako na palačinky, v těstíčku pak máčíme květy, které ihned vkládáme do dobře rozpáleného oleje, smažíme dozlatova
3. Usmažené květy necháme na papírovém ubrousku okapat, pak ihned podáváme například s bramborovou kaší.

Doporučení:

Vyzkoušet můžete rovněž sladkou variantu, kdy do těstíčka přidáme cukr nebo med a smažené květy při podávání posypeme mletou skořicí.

Poznámka:

Mléko můžeme rovněž nahradit pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy