V těstíčku obalené květenství černého bezu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
květenství černého bezu (celé trsy i se stopkou) | |
1/4 l | mléka |
2 ks | vejce |
hladká mouka podle potřeby | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Celé trsy květenství černého bezu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat.
- Z mléka, vajec, hladké mouky a špetky soli připravíme těstíčko, mělo by mít hustotu jako na palačinky, v těstíčku pak máčíme květy, které ihned vkládáme do dobře rozpáleného oleje, smažíme dozlatova.
- Usmažené květy necháme na papírovém ubrousku okapat, pak ihned podáváme například s bramborovou kaší.
Vyzkoušet můžete rovněž sladkou variantu, kdy do těstíčka přidáme cukr nebo med a smažené květy při podávání posypeme mletou skořicí.
Poznámka:Mléko můžeme rovněž nahradit pivem.