REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená treska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené a citronovou šťávou pokapané porce tresky obalené v mouce, rozkvedlaných, mírně osolených vejcích a ve strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporce tresky
1 ksvejce
2 lžícemléka
hladká mouka
strouhanka
citron
sůl
olej nebo sádlo

Postup:

1. Porce tresky omyjeme, osušíme, nasolíme a pokapeme citronem
2. Pak je obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci s mlékem, mírně osoleném a strouhance, smažíme zvolna, na sádle nebo oleji.

Doporučení:

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy