REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená kosmatice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květenství bezu obalené v těstíčku se dříve běžně servírovalo na sladko s práškovým cukrem, ale tento recept je na slanou variantu smažené kosmatice, tedy květů černého bezu.


Ingredience:
4 ksvelké květenství kosmatice (černého bezu) a to i se stopkou
olej na smažení
Na těstíčko:
50 gstrouhaného tvrdého sýra
3 lžícehladké mouky
2 lžícemléka
2 ksvejce
špetka kypřicího prášku
sůl

Postup:

1. Květenství bezu zbavíme případných broučků a jiných nečistot, aby vynikla chuť květů, rozhodně je nemáčíme ve vodě
2. Vejce rozšleháme, mírně osolíme a zamícháme do něj mléko, mouku a nastrouhaný sýr, vyrobíme si hustší těstíčko
3. Do těstíčka namáčíme celé květenství kosmatice a v pánvi s rozpáleným olejem květy osmažíme dozlatova, což trvá jen krátce, asi 2-3 minuty
4. Usmažené kosmatice klademe na papírové ubrousky a jakmile se olej vstřebá do ubrousku, ihned je podáváme například s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Doporučení:

Pokud vynecháme sýr, můžeme takto osmažené kosmatice podávat i na sladko, posypané cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy