REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepovaná velikonoční vajíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční sladká vajíčka zdobená barevnou polevou, slepená k sobě marmeládou.


Ingredience:
250 gpoluhrubé pšeničné mouky
150 gtuku na pečení
80 gcukru
1 sáčekvanilkového cukru
5 lžicmarmelády (rybízová, třešňová ...)
2 ksžlouky
mouka na pomoučení válu
Na barevnou polevu:
140 gprosátého moučkového cukru
2-3 sáčkypotravinářského barviva (červené, žluté, zelené ...)
7 kapekcitronové šťávy
1 ksbílku

Postup:

1. Žloutky ušleháme s oběma cukry, přidáme změklý tuk a mouku a vypracujeme vláčné těsto
2. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný tak 2-3 mm, vykrájíme z něj tvary vajíček nejlépe pomocí vykrajovací formy ve tvaru vajíčka, skládáme je vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení
3. V troubě vyhřáté na 170 °C upečeme dorůžova
4. Upečená a úplně vychladlá vajíčka slepíme marmeládou, vždy dva kusy k sobě
5. Z moučkového cukru, bílku a citronové šťávy umícháme hustou bílou polevu, část si necháme stranou, ostatní rozdělíme podle toho, kolik máme barev, každý díl obarvíme jinou barvou
6. Vajíčka ozdobíme dle fantazie, nejlépe vždy část potřeme celá jednou barvou, po zaschnutí dozdobíme bílou polevou.

Doporučení:

Kdo nemá rád marmeládu, prostě je nebude slepovat, jen vajíčka ozdobí barevnou cukrovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy