REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarková omeleta plněná špenátem, šťouchané brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené škvarkové omelety plněné podušeným špenátem, skvělý tip na oběd vhodný servírovaný na velikonoční zelený čtvrtek.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
Na omelety:
2 hrstiškvarků
4 ksvejce
1 vrchovatá lžícesádla
2 lžícestrouhanky
6 lžicsmetany
pepř
sůl
Na špenát:
350 gbalení mraženého listového špenátu
100 mlsmetany na vaření 12 %
1 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvejce
pepř
sůl
Na šťouchané brambory:
400 gbrambor
100 guzeného masa
1 ksmenší cibule
jarní cibulka
sádlo
kmín
voda
sůl

Postup:
  1. Vejce důkladně vymícháme se smetanou a strouhankou, osolíme a opepříme
  2. Na pánev dáme hrst škvarků a malinko sádla a necháme je trochu opéct, poté vlijeme polovinu vaječné směsi, kterou necháme ztuhnout, pak obrátíme a omeletu doděláme (stačí nechat vejce pouze ztuhnout, nemusí být úplně opečená, aby se příliš nevysušila)
  3. Postup opakujeme i u druhé omelety
  4. Hotové omelety naplníme špenátem a teplé servírujeme.

Příprava špenátu:

  1. V kastrolu si rozpálíme sádlo, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
  2. Nasypeme mouku a vymícháme světlou jíšku
  3. Přidáme nerozmražený špenát, přilijeme smetanu a na mírném plameni za občasného míchání necháme špenát rozmrazit
  4. Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, je-li potřeba, podlijeme trochou vody
  5. Nakonec přidáme rozšlehané vejce, které nám špenát zahustí.

Příprava šťouchaných brambor:

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 1 lžíci rozehřátého sádla, orestujeme ji pěkně dozlatova spolu s kostkami uzeného masa
  2. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v horké osolené vodě s trochou kmínu doměkka, pak scedíme a rozšťoucháme
  3. Přidáme uzené maso s cibulí, nasekanou jarní cibulku, promícháme.
Poznámka:

Foto i text: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy