REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepičí zama

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moldavská slepičí polévka s vložkou rýže, zeleniny a chlebového kvasu.


Ingredience:
1/4 ksmenší slepice
3 ksmrkve
2 kspetržele
4 lžícerýže
1 lžičkatuku
200 mlchlebového kvasu
petrželka
pepř
sůl
voda

Postup:

1. Menší slepici omyjeme, naporcujeme, zalijeme studenou vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka (s povrchu sbíráme tuk)
2. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a pak zeleninu orestujeme na tuku
3. Ke konci vaření orestovanou zeleninu a rýži přidáme ke slepici, vývar případně dochutíme solí, pepřem a vše dovaříme do změknutí rýže
4. Nakonec do polévky přidáme kvas a posypeme zelenou petrželkou.

Poznámka:

Recept na chlebový kvas: Příprava chlebového kvasu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy