Moldavská slepičí polévka s vložkou rýže, zeleniny a chlebového kvasu.
Ingredience:
1/4 ks | menší slepice |
3 ks | mrkve |
2 ks | petržele |
4 lžíce | rýže |
1 lžička | tuku |
200 ml | chlebového kvasu |
petrželka | |
pepř | |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Menší slepici omyjeme, naporcujeme, zalijeme studenou vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka (s povrchu sbíráme tuk)
2. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a pak zeleninu orestujeme na tuku
3. Ke konci vaření orestovanou zeleninu a rýži přidáme ke slepici, vývar případně dochutíme solí, pepřem a vše dovaříme do změknutí rýže
4. Nakonec do polévky přidáme kvas a posypeme zelenou petrželkou.
Recept na chlebový kvas: Příprava chlebového kvasu.