Recept původem z Uzbekistánu na polévku z vařeného hovězího masa nakrájeného na kostičky, cibule, brambor, mrkve, vývaru z kostí, rajčatové šťávy, másla a koření.
Ingredience:
300 g | hovězího masa |
300 g | brambor |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1,5 l | vývaru z kostí |
2 lžíce | rajčatové šťávy |
1 lžíce | másla |
mletá paprika sladká | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso si opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem z kostí a vaříme na mírném ohni, dokud nemáme hovězí maso měkké
2. Mezitím si oloupeme cibuli, mrkev a brambory, cibuli a mrkev nakrájíme na menší kostičky, brambory na plátky, nakrájené brambory si dáme do misky s vodou, aby nám nezčernaly
3. Když je, maso měkké nakrájíme si ho na menší kousky a společně s cibulí osmahneme v hrnci na rozehřátém másle 5 minut, poté přidáme mrkev, zalijeme procezeným vývarem a povaříme 10 minut
4. Pak přidáme scezené plátky brambor, rajčatovou šťávu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké
5. Poté si polévku dochutíme solí, pepřem, špetkou mleté papriky sladké a podáváme.