REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepičí polévka Ujházy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze slepice, morkových kostí, hovězí oháňky, kořenové zeleniny …


Ingredience:
Recept na 4 porce:
0,5 ksslepice
0,5 kszelené papriky
1 ksrajčete
1 ksčerstvé houby
2 kszrnka pepře
250 ghovězího masa (oháňky)
250 gřídkých kostí (morkových)
250 gkořenové zeleniny
50 gpolévkových nudlí
1 lžícehrášku
kousek kapusty
kousek květáku
mletá sladká paprika
pažitka
sůl

Postup:

1. Očištěnou slepici, maso a kosti zalijeme 2 litry studené vody
2. Osolíme, přivedeme k varu a velmi mírným varem uvaříme téměř doměkka
3. Dvacet minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu, houbu a koření
4. Uvařenou polévku přecedíme, část tuku z polévky odstraníme
5. Do polévky přidáme zvlášť uvařené, ocezené nudle, nakrájené slepičí maso, část zeleniny a jemně nakrájenou pažitku
6. Vařené hovězí maso podáváme zvlášť s jablkovým křenem apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy