REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka Ujházy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar ze slepice s houbami a zeleninou, jak se vaří v Maďarsku.


Ingredience:
1/2 ksslepice
3 kszrnek pepře
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1/4 kskvětáku
400 gpolévkové zeleniny
(mrkev, celer, petržel)
50 ghub
4 lžícesterilovaného hrášku
1 lžičkarajčatového protlaku
1,5 lvody
nudle
do polévky
petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, přidáme zrnka pepře, prolisovaný česnek, cibuli na půlky, přivedeme k varu, plamen zmírníme a vaříme do změknutí
2. Potom slepici vyjmeme a polévku přecedíme
3. Do scezené polévky přidáme na drobno nakrájenou polévkovou zeleninu a houby a společně povaříme, až je zelenina téměř měkká
4. Slepici obereme, maso na drobno nakrájíme a spolu s protlakem a sterilovaným hráškem vložíme do polévky
5. Nudle uvaříme v horké osolené vodě a scedíme
6. Na talíř dáme nudle, zalijeme horkou polévkou, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy