REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slepice (případně kuře) na paprice dle receptu našich babiček. Orestované kousky uvařené slepice utopené ve smetanové omáčce.


Ingredience:
1 kscelá slepice
2 kscibule
1 kskostka slepičího bujonu
1 lžíceplnotučné hořčice
zakysaná smetana
polohrubá mouka
sladká mletá paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Slepici uvaříme v osolené vodě s kostkou bujonu do měkka
2. Po uvaření maso obereme od kostí
3. V dalším hrnci osmažíme cibuli, přidáme maso a orestujeme ho
4. Přisypeme sladkou papriku, pepř a zalijeme vývarem ze slepice
5. Zahustíme smetanou, ve které rozmícháme polohrubou mouku a hořčici.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami, noky nebo i rýží.

Poznámka:

Tento recept můžeme použít i při přípravě kuřete.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy