Slepice (případně kuře) na paprice dle receptu našich babiček. Orestované kousky uvařené slepice utopené ve smetanové omáčce.
Ingredience:
1 ks | celá slepice |
2 ks | cibule |
1 ks | kostka slepičího bujonu |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
zakysaná smetana | |
polohrubá mouka | |
sladká mletá paprika | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Slepici uvaříme v osolené vodě s kostkou bujonu do měkka
2. Po uvaření maso obereme od kostí
3. V dalším hrnci osmažíme cibuli, přidáme maso a orestujeme ho
4. Přisypeme sladkou papriku, pepř a zalijeme vývarem ze slepice
5. Zahustíme smetanou, ve které rozmícháme polohrubou mouku a hořčici.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami, noky nebo i rýží.
Poznámka:Tento recept můžeme použít i při přípravě kuřete.