REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaninové knedlíky po valašsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Moravy na knedlíky z uzeného bůčku, slaniny, hrubé mouky a dalších ingrediencí, servírované se zelím.


Ingredience:
200 ghrubé mouky
150 gslaniny
2 dlmléka
100 guzeného bůčku
4 ksžemlí (rohlíků)
3 ksvejce
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, rozpustíme, zpěníme drobně pokrájenou cibuli a na ni osmažíme kostičky žemlí
2. Zpola vychladlé, osmažené žemle polijeme mlékem s rozšlehanými vejci, přidáme nakrájené uzené maso, osolíme a směs promícháme
3. Do směsi zaděláme mouku a necháme chvíli odpočinout
4. Když se voda vaří, tvoříme rukou kulaté knedlíky, které vaříme 12-15 minut, podle velikosti
5. Uvařené knedlíky hned roztrhneme vidličkou a podáváme se zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy