REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaninové bramborové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové knedlíky připravené z nastrouhaných brambor, orestované cibulky smíchané s vyškvařenou slaninou, vajec, housky a dalších ingrediencí, servírované s vařeným kysaným zelím.


Ingredience:
Rozpis asi na 4 porce:
Na knedlíky:
150 ganglické slaniny
4 ksvětší brambory
3 kshousky z předešlého dne
2 ksvejce
1 kscibule
3 lžícehladké mouky
1 lžícejemně nasekané petrželové natě
mletý černý pepř
sůl
Ostatní:
400 gvařeného kysaného zelí
4 lžícesádla
4 lžícekostičky vyškvařené anglické slaniny
2 ksjarní cibulky

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme na pánvi, přidáme cibuli a mícháme, až zesklovatí
3. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme je chvilku odstavené, potom z nich vymačkáme přebytečnou vodu
4. Housky rozkrájíme na malé kostičky, přidáme je k bramborám spolu s vejci, moukou, solí a pepřem, promícháme
5. Nakonec do těsta vmícháme slaninu s cibulí a petrželkou, z těsta vytvoříme stejně velké kulaté knedlíky o průměru asi 5-6 cm
6. Knedlíky vaříme ve vroucí, mírně osolené vodě asi 18-20 minut, po vytáhnutí je překrojíme na poloviny a uchováme v teple
7. Jarní cibulky nakrájíme na plátky a opečeme je na sádle
8. Jednotlivé porce knedlíků na talířích posypeme zelím, osmaženou cibulkou a vyškvařenou slaninou, přeléváme výpekem z cibulky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy