REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové v rajčatovém zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajové jídlo ze Stupavska. Tento recept v provedené bez masa byl častým záhoráckým pokrmem.


Ingredience:
500 gpředního skopového masa
50 grajčatového protlaku
5 kskuliček černého pepře
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 kshlávky zelí
kmín
ocet
trochu cukru
hladká mouka
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Zelí nakrájíme nadrobno, okořeníme kmínem a osolíme, pak ho pomačkáme a necháme pustit vodu
2. Zelí zbavené části vody dáme vařit do horké vody současně se skopovým nakrájeným na kousky
3. Okořeníme pepřem a vaříme doměkka (aby se zelí nerozvařilo, zakapeme ho octem a přidáme trochu cukru
4. Když je maso měkké, přidáme světlou jíšku smíchanou s česnekem utřeným se solí a rajčatovým protlakem, dle chuti můžeme přidat i trochu smetany.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s chlebem nebo tarhoněmi.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy