REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové dumplíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso s tuřínem připravené dle krajového receptu z Nové Paky a Jičínska.


Ingredience:
600 gskopové plece
1 ksvětší cibule
1/2 kstuřínu
0,5 lmléka nebo smetany
1 lžícemouky
1 lžícemásla
voda
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso ze skopového plecka nakrájíme na kousky, podlijeme horkou vodou a osolíme
2. Vaříme na mírném ohni, k poloměkkému masu přidáme na kostky nakrájený tuřín, je-li třeba, přilijeme trochu horké vody tak, aby maso i tuřín byly potopené, společně vše vaříme doměkka
3. Přidáme růžovou jíšku připravenou z másla, hladké mouky a nadrobno nakrájené cibule
4. Pokrm osolíme a ještě ho chvíli necháme provařit, nakonec vše zalijeme mlékem nebo smetanou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy