REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačkový broskvový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus potřený smetanovou směsí, ozdobený mandlovými lupínky a dílky broskví, posypaný hoblinkami čokolády.


Ingredience:
Na těsto:
150 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
100 gtuku Hery
4-5 lžicmléka
1 lžičkakypřicího prášku
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a mouka na formu
Na ozdobení:
1 kgbroskví
200 gčokolády na vaření
600 mlsmetany na šlehání
4 lžícemandlových lupínků
2 kssáčku vanilkového cukru
2 kssáčků ztužovače smetany

Postup:

1. Do mísy dáme změklý, na menší kousky nakrájený tuk, přidáme krupicový i vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nevytvoří bílá pěna a cukr se nerozpustí, pak zašleháme žloutky
2. V jiné míse prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přilijeme mléko, promícháme a vmícháme do žloutkové pěny, nakonec do těsta opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme 30 minut
4. Broskve krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozpůlíme a vyloupneme pecky (pokud použijeme konzervované, šťávu slijeme a broskve necháme okapat), menší část broskví na ozdobu nakrájíme na dílky a zbytek na malé kousky
5. Našleháme 400 ml smetany se ztužovačem i vanilkovým cukrem, vmícháme do ní 150 g na hoblinky nastrouhané čokolády a nakrájené broskve 6. Na připravený korpus rozetřeme připravenou smetanovou směs a uložíme na 30 minut do chladničky
7. Pak našleháme zbylou smetanu se ztužovačem i vanilkovým cukrem, částí potřeme stranu dortu, přilepíme na ni na sucho opražené mandlové lupínky, zbylou smetanou naplníme cukrářský sáček s hubičkou, ozdobíme povrch dortu, dokola obložíme nakrájenými dílky broskví a do středu nasypeme zbylé hoblinky nastrouhané čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy