REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačkový broskvový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus potřený smetanovou směsí, ozdobený mandlovými lupínky a dílky broskví, posypaný hoblinkami čokolády.


Ingredience:
Na těsto:
150 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
100 gtuku Hery
4-5 lžicmléka
1 lžičkakypřicího prášku
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a mouka na formu
Na ozdobení:
1 kgbroskví
200 gčokolády na vaření
600 mlsmetany na šlehání
4 lžícemandlových lupínků
2 kssáčku vanilkového cukru
2 kssáčků ztužovače smetany

Postup:

1. Do mísy dáme změklý, na menší kousky nakrájený tuk, přidáme krupicový i vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nevytvoří bílá pěna a cukr se nerozpustí, pak zašleháme žloutky
2. V jiné míse prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přilijeme mléko, promícháme a vmícháme do žloutkové pěny, nakonec do těsta opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme 30 minut
4. Broskve krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozpůlíme a vyloupneme pecky (pokud použijeme konzervované, šťávu slijeme a broskve necháme okapat), menší část broskví na ozdobu nakrájíme na dílky a zbytek na malé kousky
5. Našleháme 400 ml smetany se ztužovačem i vanilkovým cukrem, vmícháme do ní 150 g na hoblinky nastrouhané čokolády a nakrájené broskve 6. Na připravený korpus rozetřeme připravenou smetanovou směs a uložíme na 30 minut do chladničky
7. Pak našleháme zbylou smetanu se ztužovačem i vanilkovým cukrem, částí potřeme stranu dortu, přilepíme na ni na sucho opražené mandlové lupínky, zbylou smetanou naplníme cukrářský sáček s hubičkou, ozdobíme povrch dortu, dokola obložíme nakrájenými dílky broskví a do středu nasypeme zbylé hoblinky nastrouhané čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy