REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačkový broskvový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus potřený smetanovou směsí, ozdobený mandlovými lupínky a dílky broskví, posypaný hoblinkami čokolády.


Ingredience:
Na těsto:
150 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
100 gtuku Hery
4-5 lžicmléka
1 lžičkakypřicího prášku
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a mouka na formu
Na ozdobení:
1 kgbroskví
200 gčokolády na vaření
600 mlsmetany na šlehání
4 lžícemandlových lupínků
2 kssáčku vanilkového cukru
2 kssáčků ztužovače smetany

Postup:

1. Do mísy dáme změklý, na menší kousky nakrájený tuk, přidáme krupicový i vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nevytvoří bílá pěna a cukr se nerozpustí, pak zašleháme žloutky
2. V jiné míse prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přilijeme mléko, promícháme a vmícháme do žloutkové pěny, nakonec do těsta opatrně zapracujeme tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme 30 minut
4. Broskve krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozpůlíme a vyloupneme pecky (pokud použijeme konzervované, šťávu slijeme a broskve necháme okapat), menší část broskví na ozdobu nakrájíme na dílky a zbytek na malé kousky
5. Našleháme 400 ml smetany se ztužovačem i vanilkovým cukrem, vmícháme do ní 150 g na hoblinky nastrouhané čokolády a nakrájené broskve 6. Na připravený korpus rozetřeme připravenou smetanovou směs a uložíme na 30 minut do chladničky
7. Pak našleháme zbylou smetanu se ztužovačem i vanilkovým cukrem, částí potřeme stranu dortu, přilepíme na ni na sucho opražené mandlové lupínky, zbylou smetanou naplníme cukrářský sáček s hubičkou, ozdobíme povrch dortu, dokola obložíme nakrájenými dílky broskví a do středu nasypeme zbylé hoblinky nastrouhané čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy