REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačkový beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na přípravu velikonočního beránka.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
150 gpískového cukru
4 ksvajec
1 ksbalíčku vanilinového cukru
1/4 lsmetany ke šlehání
2 lžícerozinek
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem
2. Z bílků ušleháme pevný sníh
3. Do sněhu postupně přidáváme pískový a vanilinový cukr a šleháme tak dlouho, až je sníh hodně tuhý a cukr se docela rozpustí
4. Do tohoto základu lehce vmícháme žloutky, smetanu, prosátou mouku a propláchnuté okapané rozinky
5. Těsto vlijeme do připravené formy, stěrkou je nahrneme více k okraji formy, vložíme do mírně předehřáté trouby na 170 °C, zvolna asi 50 minut pečeme dozlatova
6. Upečeného beránka necháme trochu vychladnout a potom formu vyklopíme
7. Nakonec ho pocukrujeme.

Doporučení:

Beránka můžeme také potáhnot bílou cukrovou nebo třeba čokoládovou polevou.

Poznámka:

Recepty na polevy najdete v kapitole: Polevy, sladké krémy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy