Přílohové knedlíky připravené z orestované cibule, slaniny, sněhu z bílků, kostiček bílého pečiva a dalších ingrediencí, upečené v troubě v dortové formě, servírované nakrájené na kostky.
Ingredience:
300 g | hrubé mouky |
250 g | bílého pečiva |
200 g | slaniny |
100 g | cibule |
30 g | nasekané zelené petrželky |
30 g | másla |
200 ml | mléka |
2 ks | vejce |
lískový oříšek | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Bílé pečivo nakrájíme na malé kostičky, necháme je přes noc vysušit
2. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájenou na malé kousky zprudka orestujeme na pánvi
3. Smícháme kostičky pečiva spolu se žloutkem, teplým mlékem, moukou, nasekanou petrželkou, orestovanou cibulí s slaninou, směs okořeňte solí, pepřem a lískovým oříškem
4. Vše promícháme a pomalu zapracujeme vyšlehaný bílek
5. Dortovou formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme připravenou směs a pečeme v troubě vyhřáté na 140 °C asi 20 minut
6. Hotový knedlík nakrájíme na větší kostky a servírujeme.