REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Superrychlé knedlíky bez vaření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Gastronomický experimentátor Láďa Hruška opět inspiroval v kuchyni, předvedl přílohové knedlíky, které připravil v mikrovlnné troubě za 8 minut!


Ingredience:
1,5 hrnkuhrubé mouky
1,5 hrnkustudeného mléka
1,5 ksnejlépe den starého rohlíku
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
1 hrstlistů petrželky
2 ksvejce
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
bábovková forma nebo forma na srnčí hřbet

Postup:

1. Z vajec oddělíme žloutky od bílků
2. Nejlépe den staré rohlíky nakrájíme na malé kostičky, hodíme je do mísy, přidáme hrubou mouku, 2 žloutky, sůl a asi půl prášku do pečiva, vše zalijeme studeným mlékem a promícháme
3. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, ten opatrně zapracujeme do připravené hmoty spolu s nasekanými listy petrželky
4. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, naplníme připravenou směsí
5. Dáme do mikrovlnné trouby zapnuté na 750 W a vaříme 8 minut, po vypnutí necháme v troubě ještě 2 minuty dojít
6. Knedlík propícháme na několika místech špejlí, vyklopíme a nakrájíme na plátky, můžeme ihned podávat.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy