Knedlíčky ze špenátu, mouky, vajec, tvarohu, parmazánu, lučiny a česneku, obalené v mouce, usmažené dozlatova.
Ingredience:
200 g | čerstvého špenátu |
100 g | měkkého tvarohu |
100 g | lučiny |
50 g | strouhaného parmazánu |
50 g | polohrubé mouky + na obalení |
40 g | másla |
2 ks | vajec |
1 ks | stroužku česneku |
1 lžíce | čerstvé pažitky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Spařený, osušený a na drobno nasekaný špenát dáme do mísy, přidáme lučinu, tvaroh, na jemno nastrouhaný parmazán, polohrubou mouku, vejce, nasekanou pažitku a oloupaný utřený stroužek česneku
2. Vše promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a zpracujeme na kompaktní hmotu 3. Z připravené hmoty vytvoříme kuličky, které obalíme v mouce a na rozehřátém másle osmažíme ze všech stran dozlatova.
Podáváme k pečeným masům nebo kuřeti, ale můžeme podávat i samostatně s rajčatovou salsou.