REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané vdolky jako příloha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykynuté vdolky upečené v troubě, podávané jako příloha k uzenému, pečenému nebo i dušenému masu.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
50 gmásla
20 gdroždí
200 mlmléka
1 lžičkacukru
1 ksvejce
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Třetinu mléka ohřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vykynout kvásek (trvá to asi 15 minut)
2. Do mísy nasypeme prosátou mouku, přidáme vejce, sůl a zbylé mléko, přidáme vzejitý kvásek a změklé máslo, vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 60 minut kynout
3. Těsto rozválíme na 1 cm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, klademe je na plech vyložený pečícím papírem
4. V troubě vyhřáté na 180 °C vdolky upečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy