REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladké zelné palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinkové těsto s přidáním dušeného zelí, po usmažení sypané skořicovým cukrem.


Ingredience:
Dušené zelí:
200 ghlávkového zelí
1 lžičkacukru krupice
1 lžičkasoli
voda
Na palačinky:
200 ghladké mouky
20 gcukru krupice
2 ksvajec
250 mlmléka
250 mlsodovky
špetka soli
sádlo na smažení
skořicový cukr na posypání

Postup:

1. Očištěné hlávkové zelí nastrouháme na hrubo, dáme do kastrolu, poprášíme solí i cukrem, podlijeme trochou vody a na mírném ohni podusíme doměkka, necháme vychladnout a pak slijeme zbylou tekutinu
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, přidáme mléko, sodovku, cukr, sůl, žloutky a vymícháme hladké těsto
3. Nakonec zapracujeme měkké zelí a tuhý sníh z bílků
4. Vzniklé těsto postupně odebíráme po částech, dáváme do pánve s rozehřátým sádlem a smažíme palačinky po obou stranách dozlatova
5. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy