Palačinkové těsto s přidáním dušeného zelí, po usmažení sypané skořicovým cukrem.
Ingredience:
Dušené zelí: | |
200 g | hlávkového zelí |
1 lžička | cukru krupice |
1 lžička | soli |
voda | |
Na palačinky: | |
200 g | hladké mouky |
20 g | cukru krupice |
2 ks | vajec |
250 ml | mléka |
250 ml | sodovky |
špetka soli | |
sádlo na smažení | |
skořicový cukr na posypání |
Postup:
1. Očištěné hlávkové zelí nastrouháme na hrubo, dáme do kastrolu, poprášíme solí i cukrem, podlijeme trochou vody a na mírném ohni podusíme doměkka, necháme vychladnout a pak slijeme zbylou tekutinu
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, přidáme mléko, sodovku, cukr, sůl, žloutky a vymícháme hladké těsto
3. Nakonec zapracujeme měkké zelí a tuhý sníh z bílků
4. Vzniklé těsto postupně odebíráme po částech, dáváme do pánve s rozehřátým sádlem a smažíme palačinky po obou stranách dozlatova
5. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.