REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové pagáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě dozlatova upečené slané kynuté pečivo vonící po škvarcích.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 g hladké mouky
250 gmletých škvarků
50 grozpuštěného sádla
180 mlmléka
1 lžičkasoli
0,5 lžičkycukru
1 kskostky droždí
1 ksvejce
sůl
Ostatní:
kmín
papír na pečení
vejce na pomašlení
hrubozrnná sůl na posypání
mouka na posypání pracovní plochy

Postup:

1. Do pekárny dáme napřed tekuté a pak sypké suroviny, doprostřed rozdrobíme droždí a zapneme program „Těsto“, Necháme vymíchat i vykynout
2. Zatím, co bude těsto kynout si pomeleme na jemno škvarky
3. Vykynuté těsto přendáme na vál a vyválíme co to jde, do dvou třetin těsta rozetřeme škvarkovou hmotu, přehrneme zbývajícím suchým těstem, pak zase tu část se škvarkami přehneme na tu druhou část, pak přehrneme horní okraj ke středu, to samé uděláme se spodním okrajem, takže nám vlastně vznikne takový balíček
4. Seskládané těsto pak zase opatrně rozválíme a skleničkou omoučenou v mouce vykrajujeme jednotlivá kolečka, ta vyskládáme na plech vystlaný pečícím papírem
5. Pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem, pečeme cca 20 minut v troubě při teplotě 180 °C.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy