REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové pagáče II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě dozlatova upečené slané kynuté pečivo vonící po škvarcích. Skvělé k vínu či pivu. Ovšem chutnají i dětem!


Ingredience:
400 ghladké mouky
270 gškvarků (nejlépe domácích)
42 gdroždí
2 lžícesádla
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
180 mlmléka
2 ksžloutky

Postup:
  1. Připravíme si kvásek; do misky dáme 2 lžíce vlažného mléka, rozdrobené droždí, cukr a lžíci hladké mouky, vymícháme kašičku a necháme vzejít kvásek
  2. Tak 3/4 škvarků rozmixujeme nebo pomeleme
  3. Do zadělávací mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek, v mléku rozšlehané žloutky, mleté škvarky, vlažné sádlo a sůl, pořádně propracujeme a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout, během kynutí 2x promícháme a přidáme zbytek celých nebo pokrájených švarků
  4. Vykynuté těsto přemístíme na pomoučenou podložku a vyválíme na plát o výšce 2 cm, skleničkou vykrajujeme kolečka, která klademe do plechu, vystlaného pečícím papírem
  5. Rádýlkem uděláme do koleček pár zářezů, potřeme je bílkem a můžeme posypat hrubou solí, kmínem, mákem, sezamem …
  6. Necháme ještě 20 minut kynout a pak pečeme v troubě na 180 °C. dorůžova cca 15 – 20 minut.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy