REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skřivánci na niti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V plátcích bůčku zatočené tenké klobásky i se zelím, zajištěné nití a upečené na cibuli přelité pivem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400-500 gvepřového bůčku bez kosti
500 gkysaného zelí
250 gtenkých klobásek, například cigáry
4 ksstředně velké červené cibule
0,5 lsvětlého piva
nejlépe čerstvě podrcený černý pepř
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Bůček šikovně rozkrojíme, vytvoříme co největší plát, který mírně naklepeme
2. Maso osolíme a okořeníme pepřem a sladkou paprikou
3. Připravený plát bůčku poklademe okapaným kysaným zelím, klobáskou a zatočíme do tvaru rolády
4. Roládu nakrájíme na menší kousky, ty zajistíme dvojitou nití
5. Do vymazaného pekáče rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, skřivánky a vše zalijeme pivem a necháme v chladu odležet
6. Pečeme nezaklopené v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 40 minut, pokrm nepodléváme
7. Skřivánky servírujeme i s nití, jako přílohu podáváme vařené brambory.

Doporučení:

Pokrm můžeme obohatit o dušenou kapustou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy