REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skotská kostka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na tento sladký koláč pochází ze skotské hornatiny a má chuť blízkou vanilkovým rohlíčkům s nenápadným slaným nádechem.


Ingredience:
350 ghladké mouky
300 gmásla
100 gmoučkového cukru
50 grýžové moučky (nahradit můžeme škrobovou moučkou nebo hladkou moukou)
máslo na vymazání formy
špetka soli

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s většinou moučkového cukru (trochu necháme na poprášení těsta) tak, aby vznikla hladká a nadýchaná směs, pak do ní prosijeme hladkou mouku se špetkou soli i rýžovou moučku a vypracujeme těsto
2. Kulatou formu o půrměru 24 cm vymažeme máslem a těsto do ní rovnoměrně rozetřeme, uhladíme lžící, ostrým nožem naznačíme mřížky a nakonec těsto propícháme vidličkou a poprášíme zbylým moučkovým cukrem
3. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C (horkovzdušné na 130 °C) a pečeme 40-45 minut do lehce nazlátlé barvy
4. Po vyjmutí z trouby vyklopíme z formy, necháme úplně vychladnout a potom teprve nakrájíme na kostky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy