REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicoví šneci s vanilkovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skořice a vanilka. Jedny z nejoblíbenějších vůní, které okamžitě navodí příjemnou domácí atmosféru a k vánočním svátkům se dokonale hodí. Připravte si společně s námi lahodné skořicové šneky s vanilkovou polevou. Tímto dezertem potěšíte nejen své děti, ale všechny členy rodiny. Během nákupů potravin, kterých v čase předvánočním budete zcela jistě absolvovat nespočet, se zaměřte na jednotlivá loga kvality na obalech potravin. Těmito logy jsou například Klasa, BIO nebo Regionální potravina.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
400 ghladké mouky
150 gmásla
50 gkrémového sýra
20 gdroždí
3 lžícecukru moučka
3 lžícecukru krystal
2 lžícemleté skořice
250 mlplnotučného mléka
100 mlsmetany
20 mlvanilkového extraktu
1 ksvejce
špetka soli

Postup:
  1. Vlažné mléko smícháme s droždím, dvěma lžícemi moučkového cukru a necháme 15 minut odstát. Poté přidáme do kvásku hladkou mouku, 60 g rozpuštěného másla, špetku soli a vše důkladně zpracujeme v hladké těsto. Necháme kynout v pokojové teplotě alespoň 30 minut.
  2. Těsto rozválíme do obdélníku, pomažeme 60 g rozpuštěného másla a posypeme rovnoměrně po celém plátu dvěma lžícemi krystalového cukru smíchaného se skořicí. Plát těsta srolujeme a nakrájíme na kolečka o průměru přibližně 3 cm. Na plech vymazaný zbytkem másla poklademe jednotlivé šneky a necháme dalších zhruba 15 minut kynout. Následně pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme jednou lžící krystalového cukru.
  3. Pečeme v troubě na 200 °C zhruba 15 minut do zlatova.
  4. V míse smícháme krémový sýr, smetanu, vanilkový extrakt, jednu lžíci moučkového cukru a vše důkladně rozmixujeme v hladký krém. Krémem polejeme upečené šneky.
Doporučení:

Pokud nám z přípravy tohoto dezertu zbude plnotučné mléko a skořice, doporučujeme připravit skořicové mléko. 0,5 l mléka zahřejeme v kastrůlku a přidáme jednu čajovou lžičku skořice. Lahodný teplý nápoj, kterým potěšíte především své děti, je na světě.

Poznámka:

Recept k článku: Užijte si nejkrásnější svátky v roce s recepty z kvalitních surovin

zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy