REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skládaný jablkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč ze dvou těst proložený tvarohovou náplní a vrstvou strouhaných a ochucených jablíček, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na 1 těsto:
400 ghladké mouky
150 gtuku (použila jsem máslo)
100 gmoučkového cukru
8 lžicvody
2 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
1 ksvejce
Na 2 těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
150 mlvody
100 mloleje
1 sáčekprášek do pečiva
2 ksvejce
Na náplň:
1 kstvaroh (raději bych použila příště 2 tvarohy, bude vyšší vrstva)
100 mlmléka
2 lžícecukru
Ostatní:
asi 10 ksnastrouhaných jablek
2 lžícecukru nebo vanilínový cukr
skořice
papír na pečení

Postup:

1. Nejdříve připravíme první těsto; smícháme sypké a pak zbytek ingrediencí, uvedené výše v ingrediencích na 1 těsto, ručně vypracujeme (těsto je měkčí), přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku
2. Tvaroh(y) rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem, naneseme jej na těsto na plechu
3. Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem (vanilínovým) a poprášíme skořicí
4. Poslední vrstvu tvoří druhé těsto, které vyšleháme z výše uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka
5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy