Koláč ze dvou těst proložený tvarohovou náplní a vrstvou strouhaných a ochucených jablíček, upečený v troubě dozlatova.
Ingredience:
Na 1 těsto: | |
400 g | hladké mouky |
150 g | tuku (použila jsem máslo) |
100 g | moučkového cukru |
8 lžic | vody |
2 lžíce | kakaa |
1 sáček | prášek do pečiva |
1 ks | vejce |
Na 2 těsto: | |
200 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru krupice |
150 ml | vody |
100 ml | oleje |
1 sáček | prášek do pečiva |
2 ks | vejce |
Na náplň: | |
1 ks | tvaroh (raději bych použila příště 2 tvarohy, bude vyšší vrstva) |
100 ml | mléka |
2 lžíce | cukru |
Ostatní: | |
asi 10 ks | nastrouhaných jablek |
2 lžíce | cukru nebo vanilínový cukr |
skořice | |
papír na pečení |
Postup:
1. Nejdříve připravíme první těsto; smícháme sypké a pak zbytek ingrediencí, uvedené výše v ingrediencích na 1 těsto, ručně vypracujeme (těsto je měkčí), přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku
2. Tvaroh(y) rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem, naneseme jej na těsto na plechu
3. Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem (vanilínovým) a poprášíme skořicí
4. Poslední vrstvu tvoří druhé těsto, které vyšleháme z výše uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka
5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….