REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Siven po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce sivena podušené na zelenině.


Ingredience:
700-800 gsivena
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
150 mlvody nebo vývaru
100 mlsuchého bílého vína
2 ksbobkové listy
1 ksvětší cibule
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
sůl

Postup:

1. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme, cibuli nasekáme na jemno, zeleninu nakrájíme na kostičky
2. Do hrnce nalijeme bílé víno a vodu nebo vývar, přidáme zeleninu, cibuli a koření, chvíli vše povaříme
3. Očištěné porce sivena osolíme, vložíme k zelenině a zvolna dusíme, pod pokličkou, doměkka
4. Měkké porce sivena vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozmícháme a povaříme, pak omáčku přecedíme
5. Jednotlivé kousky sivena rozdělíme na talíře a každou porci přeléváme zahuštěnou omáčkou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou k takto připravenému rybímu masu jsou brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy