REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sumec na olivách a rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Citrónem pokapané porce sumce, obalené v mouce, usmažené, podávané přelité podušenou zeleninovou směsí z výpeku.


Ingredience:
1 kgsumce (lze použít i jinou rybu jak sladkovodní, tak i mořskou)
100 goliv
4 ksrajčata
1 kscibule
1 lžícekřenu
červená mletá paprika
citronová šťáva
hladká mouka
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Porce sumce osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
2. Maso osušíme v utěrce, rozmícháme hladkou mouku s červenou paprikou a rybí porce v ní obalíme
3. Obalené maso opékáme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova 4. Opečené porce sumce dáme stranou a do výpeku z ryby vložíme pokrájenou cibuli, spařená, oloupaná rajčata a nasekané olivy, vše chvíli podusíme doměkka, ke konci do směsi přidáme lžíci křenu, pokrm osolíme a okořeníme pepřem
5. Jednotlivé porce ryby rozložíme na talíře, přelijeme směsí a podáváme nejlépe s bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy