Citrónem pokapané porce sumce, obalené v mouce, usmažené, podávané přelité podušenou zeleninovou směsí z výpeku.
Ingredience:
1 kg | sumce (lze použít i jinou rybu jak sladkovodní, tak i mořskou) |
100 g | oliv |
4 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
1 lžíce | křenu |
červená mletá paprika | |
citronová šťáva | |
hladká mouka | |
olej na smažení | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Porce sumce osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
2. Maso osušíme v utěrce, rozmícháme hladkou mouku s červenou paprikou a rybí porce v ní obalíme
3. Obalené maso opékáme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova 4. Opečené porce sumce dáme stranou a do výpeku z ryby vložíme pokrájenou cibuli, spařená, oloupaná rajčata a nasekané olivy, vše chvíli podusíme doměkka, ke konci do směsi přidáme lžíci křenu, pokrm osolíme a okořeníme pepřem
5. Jednotlivé porce ryby rozložíme na talíře, přelijeme směsí a podáváme nejlépe s bramborem.
Autor receptu: Dalibor Marounek