REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Široké nudle se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené nudle přelité směsí z anglické slaniny, cibule, česneku, vlašských ořechů, fazolek a smetany.


Ingredience:
400 gširokých nudlí + voda
200 ganglické slaniny
100 gzelených fazolek + voda
20 gvlašských ořechů
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
250 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkaolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zelené fazolky očistíme, omyjeme, odkrojíme konce, lusky přepůlíme, nasypeme do vroucí osolené vody a asi 2 minuty povaříme, pak scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat
2. Široké nudle uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě al dente (čili na skus), v cedníku necháme okapat a pak je promícháme s olivovým olejem
3. Stroužky česneku i cibuli oloupeme a obojí nasekáme na drobné kostičky
4. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme společně s kostičkami česneku a cibule, pokapeme balzamikovým octem, přelijeme smetanou, přidáme na hrubo nasekané vlašské ořechy a vše krátce povaříme
5. Směs ochutíme pepřem, solí, přidáme okapané fazole, společně prohřejeme a nakonec přelijeme porce nudlí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy