Vařené nudle přelité směsí z anglické slaniny, cibule, česneku, vlašských ořechů, fazolek a smetany.
Ingredience:
400 g | širokých nudlí + voda |
200 g | anglické slaniny |
100 g | zelených fazolek + voda |
20 g | vlašských ořechů |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 lžička | olivového oleje |
2 lžíce | balzamikového octa |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zelené fazolky očistíme, omyjeme, odkrojíme konce, lusky přepůlíme, nasypeme do vroucí osolené vody a asi 2 minuty povaříme, pak scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat
2. Široké nudle uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě al dente (čili na skus), v cedníku necháme okapat a pak je promícháme s olivovým olejem
3. Stroužky česneku i cibuli oloupeme a obojí nasekáme na drobné kostičky
4. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme společně s kostičkami česneku a cibule, pokapeme balzamikovým octem, přelijeme smetanou, přidáme na hrubo nasekané vlašské ořechy a vše krátce povaříme
5. Směs ochutíme pepřem, solí, přidáme okapané fazole, společně prohřejeme a nakonec přelijeme porce nudlí.