REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagetová hnízda s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené špagety promíchané s pestem, vytvarované do tvaru hnízd, doplněné salámovou směsí, zapečené v troubě s plátky sýra.


Ingredience:
400 gšpaget
250 gmozzarelly
100 gměkkého salámu v celku
100 gpesta
3 ksdužnatá rajčata
1 svazekrokety
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Rajčata nakrájíme na kostičky, roketu nahrubo nasekáme, salám nakrájíme na kostičky, sýr na 8 ks plátků
3. Smícháme roketu s rajčaty a salámem, špagety promícháme s pestem
4. Špagety ve tvaru hnízd poklademe na tukem vymazaný plech, na hnízda rozdělíme salámovou směs a obložíme je plátky mozzarelly
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pokrm zapečeme, až se sýr rozpustí a zezlátne.

Poznámka:

Pesto (Pestou) – Studená omáčka pocházející z Ligurie v Itálii. Vyrábí se z jemně sekané bazalky, česneku, parmazánu, sýra a olivového oleje.Mozzarella – Italský měkký sýr z okolí Neapole, původem ze Salerma, kde byl tradičně připravovaný z mléka vodních buvolů, s obsahem 45 % tuku v sušině. Používá se pro přípravu pizzy. Může se vyrábět i z mléka kravského.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy